CONTRACEPTIVE

CONTRACEPTIVE    
Motto:
De ce un barbat nu poate sa fie nici prea frumos,nici prea inteligent?Pai daca ar fi,ar trebui sa fie femeie!...


DES-ESTROGEN SINTETIC NESTEROID FOLOSIT PENTRU TRATAMENTUL AVORTULUI SPONTAN IN PERIOADA 1940-1970 IN SUA.
ADENOCARCINOMUL CONSTITUIE 8-9% DIN TOTALUL TUMORILOR PRIMARE,POATE AVEA ORIGINEA LA NIVELUL COLONULUI,ENDOMETRULUI,OVARULUI,PANCREASULUI SI STOMACULUI.
ADENOCARCINOMUL CU CELULE CLARE ESTE COMPUS DIN CELULE CE CONTIN GLICOGEN SI CELULE IN TINTA DISPUSE IN FORMATIUNI SOLIDE TUBULO-CHISTICE SAU PAPILARE .ACEASTA TUMORA ESTE INTALNITA IN CAZURI CU ADENOZIS VAGINALASOCIAT EXPUNERII PRENATALE LA DES.Spicuiri din Mihai Pricop Oncologie Ginecologica

"Contraceptia hormonala - cum actioneaza, avantaje, dezavantaje
 



Metodele hormonale sunt bazate pe actiunea fie unei combinatii de progestageni si estrogeni, fie doar pe progestageni.


Contraceptivele orale combinate sunt preparate de estrogeni si progesteron sintetic cu eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii. Pilulele combinate care se folosesc in prezent contin doze foarte mici de hormoni.
Actiune : efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei (eliberarea ovulelor din ovare). De asemenea modifica invelisul intern al uterului (endometru), facand implantarea putin probabila, ingroasa mucusul de la nivelul colului uterin ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine.
Folosire : contraceptivele orale combinate sunt disponibile sub forma de folii cu 21 de pilule sau 28 de pilule 21 de pilule active, care contin de hormoni si 7 pilule inactive. In cazul foliei cu 21 de pilule se administreaza cate o pilula timp de 21 de zile, apoi o pauza de 7 zile inaintea inceperii unei noi folii. In cazul foliei cu 28 de pilule se administreaza cate o pilula timp de 21 de zile iar in timpul pauzei se administreaza cate o pilula placebo dintre ultimile pilule de pe fiecare folie.
Eficienta : deosebit de eficiente daca sunt utilizate corect si continuu.
Avantaje : sunt eficiente imediat, nu sunt legate de momentul actului sexual, menstruatiile sunt regulate, sangerarea este in cantitate redusa si dureaza mai putine zile, reduc durerile menstruale, pot ameliora anemia, protejeaza impotriva cancerului endometrial si ovarian, previn sarcina ectopica.
Dezavantaje : nerespectarea orarului duce la disparitia protectiei, eficienta poate fi diminuata in cazul interactiunii cu alte medicamente. Hormonilor li se pot datora efecte secundare : greturi, dureri de cap, mici sangerari sub forma de picaturi intre menstruatii, usoara crestere a greutatii corporale, senzatie de tensiune a sanilor. Pilula implica un risc sporit pentru sanatatea fumatoarelor si a femeilor trecute de 35 de ani.
De unde se procura : va fi prescrisa de medic iar apoi va fi luata de la farmacie.

Contraceptivele orale numai cu progestageni contin un singur hormon, un progestagen, in cantitati mai mici decat pilulele combinate. Ele nu contin estrogen.
Actiune : efectul contraceptiv este datorat ingroasarii mucusului cervical ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine. De asemenea, la aproximativ jumatate din ciclurile menstruale inhiba ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare).
Folosire : se administreaza o pilula in fiecare zi, fara pauza si fara sa se tina cont de momentul aparitiei menstruatiilor.
Eficienta : deosebit de eficiente daca sunt utilizate corect si continuu. Important este ca administrarea sa se faca in aceeasi zi, aproximativ la aceeasi ora.
Avantaje : sunt eficiente imediat, nu sunt legate de momentul actului sexual, nu au efecte secundare estrogenice (nu cresc riscul complicatiilor legate de estrogen), administrare foarte simpla, pot fi utilizate de femeile care alapteaza, reduc durerile menstruale, protejeaza impotriva cancerului endometrial, scad incidenta bolilor benigne ale sanului, pot fi folosite de femeile care fumeaza.
Dezavantaje : pentru a fi foarte eficiente trebuie administrate aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi, pot apare modificari ale ciclurilor menstruale (mici sangerari sub forma de picaturi intre menstruatii, amenoreea, unele femei pot avea menstruatii prelungite sau abundente) posibil timp de mai multe luni, neregularitati in privinta greutatii corporale (pot apare cresteri sau scaderi).
De unde se procura : va fi prescrisa de medic iar apoi va fi luata de la farmacie.

Implantele subdermice sunt 6 capsule subtiri, flexibile, (de dimensiunea unui chibrit) care contin un progestagen asemanator hormonului natural produs de organismul femeii. Se implanteaza sub piele, in partea superioara a bratului.
Actiune : hormonul este eliberat din cele 6 capsule in circulatia sanguina, lent, constant, in cantitati foarte mici. Efectul contraceptiv este datorat ingroasarii mucusului cervical ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine. De asemenea, la aproximativ jumatate din ciclurile menstruale inhiba ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare).
Eficienta : deosebit de eficienta. Un set de capsule previne sarcina timp de cel putin 5 ani.
Avantaje : previne sarcina pe perioada foarte lunga dar cu efect reversibil, nu sunt legate de momentul actului sexual, nu necesita administrare zilnica, la aceeasi ora, fertilitatea revine aproape imediat dupa extragerea capsulelor, nu au efecte secundare estrogenice (nu cresc riscul complicatiilor legate de estrogen), ajuta la prevenirea sarcinilor ectopice, poate ajuta la prevenirea cancerului endometrial, femeile nu pot incepe sau intrerupe singure tratamentul.
Dezavantaje : pot apare modificari ale ciclurilor menstruale mici sangerari sub forma de picaturi intre menstruatii, amenoree, cresterea dimensiunii ovarelor sau chisturilor de ovar, greturi, nervozitate, acnee sau eruptii cutanate, modificarea poftei de mancare si a greutatii corporale.
De unde se procura : medic. Capsulele trebuie sa fie inserate si extrase de personal medical instruit in acest sens.

Contraceptivul injectabil contine un progestagen sau un progestagen si un estrogen.
Actiune : efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei (eliberarea ovulelor din ovare). De asemenea ingroasa mucusul cervical ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine.
Folosire : se administreaza o injectie in fiecare luna sau din 3 in 3 luni.
Eficienta : foarte eficienta. O injectie previne sarcina timp de o luna sau timp de 3 luni.
Avantaje : previne sarcina pe perioada lunga dar cu efect reversibil, nu sunt legate de momentul actului sexual, nu necesita administrare zilnica, ajuta la prevenirea cancerului endometrial, ajuta la prevenirea fibromatozei uterine, poate ajuta la prevenirea cancerului de ovar.
Dezavantaje : pot apare modificari ale ciclurilor menstruale mici sangerari sub forma de picaturi intre menstruatii, amenoree, poate determina cresterea in greutate, revenirea fertilitatii se face dupa un timp mai indelungat decat in cazul celorlelte metode, la unele femei pot sa apara greturi, dureri de cap, scaderea apetitului sexual, acnee.
De unde se procura : medic. Injectiile trebuie facute de personal medical care a fost instruit in administrarea injectabilelor.





IMPORTANT


Nici o metoda contraceptiva hormonala nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala nici a infectiei cu virusul HIV.
Nici una din metode nu actioneaza prin intreruperea evolutiei unei sarcini preexistente.
Decizia asupra metodei contraceptive hormonale potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a femeii si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor."
Sursa:
www.seximus.ro




"Contraceptia hormonala - cum actioneaza, avantaje, dezavantaje" | cont nou | 1 comentariu
Prag  -1 0 1 2 3 4 5 Fara comentarii Arborescent Liniar Tematic Primul este cel mai vechi Primul este cel mai nou Primul are scorul cel mai mare  

"Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.

Re: Contraceptia hormonala - cum actioneaza, avantaje, dezavantaje 
29.09.02 18:04: Cora 
http://www.geocities.com/ceplaton 
ATENTIE!!!
Desi contraceptivele cu progesteron (pilule sau injectabile) sint recomandate femeilor care alapteaza, nicaieri nu am vazut si precizarea ca de fapt, acestea duc la schimbarea calitatii si gustului laptelui matern si de multe ori la pierderea lui. Pina acum am intilnit 2 cazuri care au patit acest lucru, femei care au alaptat bine merci primele 2 luni si brusc, dupa administrarea contraceptivelor cu progesteron, injectabile, s-au trezit ca pruncii lor refuza laptele sistematic. Bineinteles ca au pierdut complet sinul in nici 1 luna.
Deci ATENTIE!!! mare daca optati pt. acest tip de anticonceptionale si alaptati. Eventula luati legatura cu mamici care au facut asta si au reusit sa alapteze inca timp indelungat. Daca nu le gasiti, mai bine optati pt. "cauciucuri".:-)) ""

 

www.healthy.ro coments about consumul de contraceptive aboPagini: 1 2
healthy000052

Indiferent de ce ati citit, contraceptivele nu se prescriu decat de un medic ginecolog sau de planing familial, dupa ce ati facut o serie de analize in prealabil, si foarte important, la fiecare 8 luni, maxim 1 an se face pauza o luna. Nu va ghidati dupa faptul ca a luat prietena si nu a avut nimic, pentru ca poti avea probleme de la ele.
 2mesaje
Membru din: 27/02/2009
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:50


mephala

10 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Iasi
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 11:44 Citeaza Raspunde



Din pacate nici mie nu mi-au facut bine anticonceptionalele.Pe langa migrenele insuportabile, scaderea libidoului, cresterea colesterolului, cel mai "grav" efect secundar a fost ingrasarea; m-am ingrasat aproape 10 kg intr-un an, cu ac stil de viata;de fiecare data cand ma urcam pe cantar aveam 1 kg in plus;m-am lasat de ele de cateva luni..si de-atunci n-am mai pus nici un gram in plus;acum ma chinui sa ajung din nou la greutatea de acum un an.
Mentionez ca luam Yasmine, deci unul din contraceptivele de noua generatie.
Nu are leg pofta de mancare eu nu am mancat mai mult;
Chiar dr ginecolog la care am fost mi-a spus ca la unele persoane exista acest efect secundar si in cazul in care m-am ingrasat mai mult de 3 kg, dupa ce am inceput sa le iau, sa ma opresc sau sa incerc altceva.
Sincer nu cred ca o sa mai incerc prea curand altceva...probabil depinde de fiecare organism iar al meu a fost mai "retincent" 
Sunt convinsa ca sunt persoane care se simt bine de la ele, deci cred ca indicat ar fi sa va urmariti evolutia dupa ce ati inceput sa le luati..si daca apar schimbari neplacute..sa le opriti cat de repede(nu ca mine,dupa un an si ceva).

Raporteaza abuz de limbaj

micki23

3 mesaje
Membru din: 26/01/2009
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 13:46 Citeaza Raspunde



De la: Manuela1980, la data 2008-05-16 11:06:31
Dragutele,
Am citit saptamana asta intr-un articol din Romania Libera ca exista o noua generatia de contraceptive care nu ingrasa. Cum vine perioada de liber la dezbracat asta ar cam fi o noutate super tare.
Voi ati auzit ceva despre acest contraceptiv, Novinet?
O zi buna in continuare


draga dar niciodata contraceptivul nu a ingrasat...ele doar dau pofta de mancare, iar noi trebuie sa ne abtinem si sa mancam normal nu ca unele ce baga in ele ca vacile mai ales daca au si tendinta de ingrasare...
eu folosesc contraceptive si manac orice la orice ora si cat vreau si nu ma ingras....depinde de organismul fiecareia..in loc sa faceti sport va vaietati ca va ingrasati si dati mereu vina pe cate ceva....ba pe contraceptive, ba pe dulciuri ba pe naiba ba pe dracu...
dar niciuna nu v-ati misca fundul la un pic de alergare , la un tenis, sau alte sporturi

Raporteaza abuz de limbaj

Oprea_Elena20

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 14:47 Citeaza Raspunde



Am luat yasmin timp de jum de an si m-am ingrasat 7kg cu aleleasi obiceiuri alimentare si acelasi stil de viata.Eu regret foarte tare ca am facut alegerea sa iau anticonceptioanale si nu as recomanda nimanui ca si contaceptie pt ca sunt si foarte daunatoare.....iti afecteaza in primul rand ficatul, pancreasul si de aici multe alte afectiuni se tin lant.....plus ca este factor favorizant pt multe timpuri de cancer, printre care si cel de san.
Sunt studenta la medicina si ce am aflat anul asta despre anticonceptionale ma ingrozit .... 

Raporteaza abuz de limbaj

karinna

7 mesaje
Membru din: 1/08/2008
Oras: Galati
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 14:54 Citeaza Raspunde



si eu iau Mycroginon de vreo 4 luni si nu m-am ingrasat deloc. singura chestie nasoala e ca din cauza ca anticonceptionalele retin apa ain corp si m-a accentuat celulita si nu stiu cum sa scap de ea. in rest e ok, ma simt bine cu pastilele astea. inainte luam diane si ma simteam groaznic de la ele. imi crescuse sanii foarte tare de simteam k imi explodeaza( imi placea ca sunt mari ca aveam nevoie ) dar ma dureau ff tare nici nu puteam sa dorm pe burta, nu suportam sutienul etc
Raporteaza abuz de limbaj

moni_natalia

1 mesaj
Membru din: 2/02/2009
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 15:15 Citeaza Raspunde



stiu ca chiar prima data cand incepi sa iei DIANE35 nu te protejeaza decat dupa 7 zile,dar a doua luna? te protejeaza din prima zii sau trebuie sa astept din nou 7 zile? si daca uit sa le iau 2 zile ce se intampla? te rog sa-mi raspunzi ca nu asi mai vrea sa ma duc pana la ginecologie doar pt niste intrebari .multumesc mult
Raporteaza abuz de limbaj

mephala

10 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Iasi
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 15:16 Citeaza Raspunde



micky: mie nu mi-au dat nici o pofta de mancare contraceptivele; nu am mancat mai mult, nu am fost mai sedentara, nu am fost mai stresata...si apropo de stilu de viata...am facut si aerobic in mare parte din timp...si daca nu ingrasa si nu asta fost cauza..de ce cand m-am oprit, m-am oprit si din ingrasat..am consultat 2 medici ginecologi care banuiesc ca stiau ce spun;pana si prospectul trece la efecte secundare posibile retinerea apei si luarea in greutate..sunt de acord ca sunt persoane care nu au probleme, dar depinde de la om la om;asa ca nu spune ca cele care au patit asa ceva au stat toata ziua in pat cu castronu de sarmale si prajituri in fata si "au bagat in ele ca vacile", atata timp cat nu cunosti stilu de viata(alimentatie,sport) a niciuneia dintre noi..
Raporteaza abuz de limbaj

lucicaf

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 14:31 Citeaza Raspunde



Si eu am inceput cu microginon si am avut toate reactiile adverse trecute in prospect, organismul meu nu l-a acceptat;in schimb de la novinette dupa 6 luni nu mai puteam sa merg (aveam picioarele ff grele), iar logestul a fost ok de trei n il follosesc si nu am pus nici un kg in plus. 
Raporteaza abuz de limbaj

Dvd kontrast
Vand dvd kontrast,in stare foarte buna,de culoarVand teren
Vand 5 ha teren. plantatie vie cu feteasca regalGps wayteq, 4.3 soft igo 2008 3d, memorie intern
Gps wayteq n770 4.3 soft igo 2008 3d, memorie inCu noi o bronzare in totala siguranta
Oferim un nou concept de aparate de bronzat cu lRenault 19
Vind renault 19 ,motor 1,4 l 1990 ,ac,inchidere Vand renault laguna 2.2 150cp
Renault laguna 2200cmc 150cp 180km reali full opVinzare
Terenuri in bucuresti si in afara acestuia, sub Vand urgent si convenabil
Vand urgent o familie tanara de chinchila formatAnunt
Ma numesc cristina am 15 ani si imi place sa danVand telefoane fixe
Format digital tip cu fir telefon 0768589055Anunturi pe LumeaEMica
arsenita

7 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 16:15 Citeaza Raspunde



http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2008  fiecare decide cum crede ca este mai bine 
Raporteaza abuz de limbaj

r3amo

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 1 Martie 2009, ora 14:35 Citeaza Raspunde



Eu iau Novinet de 4 luni si am o pofta teribila de mancare, ceea ce nu era cazul meu. Am pus vreo 3 kg, si pana acum e foarte ok, pntru ca era slabuta. Asa a la mine, dar fiecare organism e diferit.
Raporteaza abuz de limbaj

 

Urmareste topicul 'contraceptivul nu mai ingrasa'
Daca te abonezi la acest topic, vei primi noile mesaje postate in mailul cu noutati din comunitate. 
Aboneaza-ma!

Pagini: 1 2
Manuela1980

2 mesaje
Membru din: 4/04/2008
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 16 Mai 2008, ora 11:06 Citeaza Raspunde



Dragutele,
Am citit saptamana asta intr-un articol din Romania Libera ca exista o noua generatia de contraceptive care nu ingrasa. Cum vine perioada de liber la dezbracat asta ar cam fi o noutate super tare.
Voi ati auzit ceva despre acest contraceptiv, Novinet?
O zi buna in continuare


Raporteaza abuz de limbaj


fine_lady

8 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 1 Iulie 2008, ora 14:03 Citeaza Raspunde



eu stiu ca de fapt nu mai ingrasa de mult contraceptivele... cele noi, cu concentratie redusa de hormoni - de genul yasmine, logest etc..,. nu ingrasa deloc, ba chiar te ajuta sa-ti mentii o greutate constanta
Raporteaza abuz de limbaj

swee

46 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 7 Iulie 2008, ora 14:27 Citeaza Raspunde



Eu folosesc contraceptive de vreo 2 ani si pot spune ca mi-am pastrat silueta, poate ca am pusvreo 2-3 kg in plus , dar asta nu cred ca neaparat de la contraceptive ci pentru ca era cazul.
Raporteaza abuz de limbaj

christine

6 mesaje
Membru din: 29/07/2008
 Postat pe: 6 August 2008, ora 23:53 Citeaza Raspunde



da manuela ....cand ai spus novinet cred ca te refereai la novynette...eu il iau de un an (la recomandarea ginecologului caruia i-am repetat continuu ca nu vreau sa ma ingras) si e super ok nu m-am ingrasat....am aceleasi 47 de kg dintotdeauna
Raporteaza abuz de limbaj

laura_1974

2 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Vaslui
 Postat pe: 8 August 2008, ora 09:14 Citeaza Raspunde



totusi...atentie la novynette, are foarte multe contraindicatii si precautii.
Raporteaza abuz de limbaj

mihaela1982popescu

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 8 August 2008, ora 13:04 Citeaza Raspunde



este fals ceea ce spuneti, imi pare rau ca trebuie sa spun asta. Si daca intrebati orice medic, nimeni nu o sa va spuna ca anticonceptionalele ingrasa, ci ca ele doar pot crea pofta de mancare, asta e teoria lor. Iar Logest am luat eu, si in 6 luni m-am ingrasat 10 kg, pastrand acelasi stil de viata si regim alimentar. V-am pupat pe toate
Raporteaza abuz de limbaj

elena_23_58

11 mesaje
Membru din: 1/03/2008
 Postat pe: 8 August 2008, ora 23:59 Citeaza Raspunde



si eu am folosit nonovlon si dupa 1 an am "crescut"cu 15 kg
Raporteaza abuz de limbaj

zsab

12 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 08:08 Citeaza Raspunde



Buna fetelor,
Am luat Logest cativa ani buni , nu mi-a afectat in niciun fel greutatea corporala!
 

Raporteaza abuz de limbaj

Vanzare teren
Vand teren extravilan,8000mp,in snagov-mavrodin,Tehnoredactare si traduceri
Tehnoredactari, creatie publicitara, design si tVand garsoniera in bloc de apartamente
Vand garsoniera theodor pallady, bloc de apartamVand vw golf3 1.9 td
Vand vw golf3 1.9 td, imatriculat in ro de 5 lunRochii de mireasa de inchiriat elite mariaj
Elite mariaj ofera spre inchiriere rochii de mirCentrale
Ultracentrale,centrale,semicentrale,mobilate,nemMasaj
Masaj relaxare intretinere anticelulitic reflexoVand
Ocazie 4350mp pe dn1 in feleac.Urgent
Vand ford focus tddi 2002 1800 cmc 90 cp multiplVand lentile de contact
Vand lentile de contact la cele mai mici preturiAnunturi pe LumeaEMica
alexandra_pinky866

5 mesaje
Membru din: 29/10/2008
Oras: Craiova
 Postat pe: 13 Noiembrie 2008, ora 18:49 Citeaza Raspunde



eu am luat marvelon la indicatiile unei doctorite.m-am ingrasat 7 kg in 4 luni.
acum iau yasmine si sunt foarte multumita de ele,dar kg in plus tot au ramas si ma lupt cu ele ,dar se incapataneaza sa dispara.

Raporteaza abuz de limbaj
 
ciobanu_craciun_daniela@yahoo.com
2 mesaje
Membru din: 17/01/2008
 Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 11:05 Citeaza Raspunde



Cred ca depinde de organismul fiecareia,asa cum sunt femei care mananca la 1 noaptea tot ce au pofta si chef si nu se ingrasa,e valabil si in cazul anticonceptionalelor,altele insa....Eu stiu de Logest de mult timp ,cam de 14 ani ,nu se gaseau ,le primeam prin comanda,tocmai din acest motiv ca nu vroiam sa ma ingras.Am luat 10 luni si am pus 10 kg,ma simteam tare rau ,gust de metal in gura ,dureri de cap,sangerari prelungite la ciclu,7 zile in loc de 3-4,deci cred ca depinde de fiecare.Pup fetele si va doresc SANATATE si un AN .NOU FERICIT.  si kilograme putine;))
Raporteaza abuz de limbaj

Traluk

7 mesaje
Membru din: 11/10/2008
Oras: Ploiesti
 Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 13:09 Citeaza Raspunde



acum depinde si de concentratia anticonceptionalelor si de organismul fiecaruia.si cresterea in greutate nu e singura problema p care o creaza.mai sunt si altele cum ar fi cresterea colesterolului,a trigliceridelor,a glicemiei,celulita,acnee,constipatie.si sa nu vorbesc de nervozitate,insomnie,agitatie.depinde cat de bine le tolerezi.unele femei chiar nu pot tolera contraceptivele orale,pe cand altele nu au nici o problema.sunt destul de toxice pentru ficat si e bine
ca o femeie sa le ia dupa ce a avut deja copii.Eu am luat diane35 timp de 6luni si am avut parte de toate de mai sus,inca mai ma lupt cu efectele...aaa si m-am si ingrasat.Am avut si avantaje-mi-a reglat ciclul menstrual.

Raporteaza abuz de limbaj

eugeniacorina

5 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Sibiu
 Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 16:56 Citeaza Raspunde



buna. si eu iau anticonceptionale de aproape 2 ani, desorrele,pt tratarea unor chisturi ovariene si nu am avut probleme cu ingrasatul chiar deloc. in prima luna am simtit ca mi-a crescut pofta de mancare, dar mi-a trecut. si am scapat si de cosuri  .in schimb, m-am ales cu dureri la ciclu, dureri p care inainte nu le aveam si cu un ciclu mai abundent. cand m-am dus la control si i-am spus d-nei doctor, mi-a spus ca e ok, se mai intampla, ca sunt "exceptia care intareste regula". 
fiecare persoana, fiecare corp reactioneaza diferit la acelas tip de anticonceptionale. dar daca observati efecte adverse, mergeti inapoi la doctor si sa va prescrie alt tip, care sa vi se potriveasca.
Va pup pe toate si sa aveti parte de un an nou cat mai bogat in impliniri, cu multe bucurii si fericire!

Raporteaza abuz de limbaj

GabrielaCri

3 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 19:27 Citeaza Raspunde



De la: alexandra_pinky866, la data 2008-11-13 18:49:35
eu am luat marvelon la indicatiile unei doctorite.m-am ingrasat 7 kg in 4 luni.
acum iau yasmine si sunt foarte multumita de ele,dar kg in plus tot au ramas si ma lupt cu ele ,dar se incapataneaza sa dispara.

Buna. Eu am intrat in al 2-lea an cu pilulele,prima data am luat Diane35 si ma unflasem putin de la ele..nu ma ingrasem pt ca la scurt timp mi-am revenit,era vorbe=a de retentia de apa. Apoi doctorul mi-a prescris yasmine si nu au fost bune pt chisturile ce le am,dupa care am luat marvelon si nu ma simt chiar ok cu el..nu m-am ingrasat decat vreo 2 kg pentru ca m-am lasat de fumat de vreo luna..dar atat..dupa cum spunea cineva mai sus depindede la organism la organism. V-am pupat o seara frumoasa.
Raporteaza abuz de limbaj

gynutza

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 29 Decembrie 2008, ora 21:58 Citeaza Raspunde



Am luat Novynette 9 luni de zile si am pus 7 kg. Eu nici nu faceam miscare pentru ca programul de la birou nu prea imi permitea (aerobic, etc). Si eu auzisem k Novynette nu ingrasa si asta e motivul principal pt care am trecut de la Karissa la Novynette. Dar cred k depinde de fiecare metabolism in parte. In fine...ideea e k mie nu mi-au priit. Teoretic ar tb sa-ti faci niste analize inainte de a le lua, dar mie medicul mi le-a dat fara nici un fel de analize.
Raporteaza abuz de limbaj

andaduc

3 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 09:29 Citeaza Raspunde



da l-am folosit,asa e nu ingrasa si e si microdozat deci sunt mai putine sanse sa-ti faca rau.
Raporteaza abuz de limbaj

irina_georgiana_87

5 mesaje
Membru din: 2/10/2008
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 30 Decembrie 2008, ora 20:26 Citeaza Raspunde



Eu nu am luat contraceptive pana acum deoarece mi-a fost frica sa nu ma ingras, am o prietena care a fost cu mama ei la ginecolog si nu le-a facut nici un fel de analiza, le-a pus niste intrebari apoi le-a prescris la aman2 aceiasi reteta.De aceea nu prea am incredere nici in medici.Prietena mea lua pana sa aiba contact...doar pentru reglarea ciclului menstrual si s-a ingrasat enooorm de mult.
Raporteaza abuz de limbaj

m

4 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Pitesti
 Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 00:43 Citeaza Raspunde



eu cred ca depinde de organismul fiecaruia.......... eu iau desorelle la recomandarea medicului de doua luni si n am observat nicio modificare a greutati,am o prietena care a luat diane 35 doi ani de zile si are aceeasi greutate pe care o avea.........parerea mea este ca atata timp cat nu ai o afectiune care sa necesite tratament cu anticonceptionale este bine sa fie evitate si sa se foloseasca o alta metoda contraceptiva.........
Raporteaza abuz de limbaj

gujan_andreea

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 31 Decembrie 2008, ora 12:35 Citeaza Raspunde



buna eu am luat novinet si nu am avut nimic.medicul ginecolog mi l-a recomandat (eu am avut hepatita tip A cand am fost mica).Sunt 2 tipuri de novinet unul are ambalaj roz si unul verde poate cel cu ambalaj verde.Ni m-am ingrasat deloc.Va doresc un an nou fericit si cu multe realizari
Raporteaza abuz de limbaj

unik_roskata2000

2 mesaje
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 17:32 Citeaza Raspunde



te contrazic!!! iti spun din proprie experienta k logest ingrasa ;)
Raporteaza abuz de limbaj

bene_laura

3 mesaje
Membru din: 13/01/2009
 Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 19:46 Citeaza Raspunde



buna eu am sterilet mirena si nu am avut schimbari in greutate sau disconfort. Dar sint foarte nedumerita pentruca il am de 2 ani si de un an nu mai am menstruatie.voi stiti daca e normal? Pe mine medicul nu areusit sa ma lamureasca  Analizele au iesit bune si nu reusesc sa gasesc o explcatie.Totul e normal mi sa spus. Nu mai stiu ce sa cred ma puteti ajuta ? Cu un raspuns mai concret  . Multumesc o seara buna 
Raporteaza abuz de limbaj

adu_buuu

7 mesaje
Membru din: 26/01/2009
 Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 10:13 Citeaza Raspunde



iau logest de 5 ani si nu s-a intamplat nimic, nu m-am ingrasat.
nu exista pastila pe lumea asta care sa te ingrase, nici contraceptive, nici vitamine, nici nimic...ele creeaza pofta de mancare si daca acesta pofta nu e controlata evident ca t ingrasi.
dar pastiluta aia nu contine glucide si nici nu are calorii...

Raporteaza abuz de limbaj

leeloo2unlimited

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 10:13 Citeaza Raspunde



Dragele mele,
Am o veste nu tocmai placuta pentru voi... Contraceprivele ingrasa dupa ce te lasi de ele.. Toate prietenele mele care au folosit contraceptive si apoi le-au lasat s-au ingrasat  .De asemenea nici una ditre noi nu am luat contraceprivele de capul nostru ci la recomandarea medicului ginecolog  . Cat timp am luat contraceptive nu m-am ingrasat un gram dar ulterior am luat pana la 8 kg in decurs de 4 luni. Anticonceptionalele iti modifica metabolismul din pricina hormonilor pe care ii contine, nu conteaza ca e cantitate mai mica sau mai mare atata timp cat ei exista. Asa ca nu va imbatati cu apa rece... ingrasa. Insa nu pot sa nu spun ca nu m-au protejat de o sarcina nedorita sau ca ele nu sunt bune in tratatea unor afectiuni ginecologice. Sunt de parere ca sunt un rau necesar ca oricare alta pilula medicamentoasa. Orice medalie are si revers Asa ca ... 

Raporteaza abuz de limbaj

adu_buuu

7 mesaje
Membru din: 26/01/2009
 Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 16:48 Citeaza Raspunde



eu le-am oprit pentru un an dupa ce am luat 3 ani la rand. nu m-am ingrasat deloc. le-am reinceput dupa anul acela de pauza, acum le iau de 2 ani jumatate si am aceeasi greutate, ba chiar am slabit vreo 2 kg dar din cauza unei probleme digestive.
nu mai speriati lumea, poate ca la unele persoane se manifesta asa administrarea continua de hormoni, dar nu faceti din asta litera de lege ca nu e chiar asa.
un contraceptiv care ti se potriveste este un medicament pe care nu simti ca il iei, trebuie sa se potriveasca perfect cu organismul tau, altfel ar fi mai bine sa nu iei deloc.
Raporteaza abuz de limbaj

loretta

9 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: Deva
 Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:50 Citeaza Raspunde



Contraceptivele cu concentratie mica de hormoni nu ar trebui sa ingrase,deoarece pofta de mancare care o produc nu e la fel de mare ca la celelalte,la fel,nici retentia de apa.Problema este insa ca nu la toata lumea functioneaza cele cu concentratie mica de hormoni.Imi prescrisese si mie medicul niste anticonceptionale cu o concentratie mica de hormoni gandindu-se ca sunt tinerica si e oki(fara analize bineinteles)..dupa cateva luni a trebuit sa mi le schimbe cu niste anticonceptionale uc o ocncentratie mai mare de hormoni deoarece aveam sangerari incepand de la jumatatea perioadei menstruale,cu dureri etc...deci,fiecare tip de organism are nevoie de alte anticonceptionale.Cautati un medic bun care as va faca analizele inainte sa va bage pe gat pastile,chiar daca analizele consta destul de mult,e sanatatea voastra in joc si nu e bine sa va jucati cu ea si nici sa le permiteti altora sa o faca.
Raporteaza abuz de limbaj

valy_kores

1 mesaj
Membru din: 29/01/2009
Oras: Slatina
 Postat pe: 6 Februarie 2009, ora 20:13 Citeaza Raspunde



Eu am luat anticonceptionale timp de 10 ani si nu am pus nimic in plus(Mycroginon). Asa ca..le recomand.
Raporteaza abuz de limbaj

adu_buuu

7 mesaje
Membru din: 26/01/2009
 Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 22:08 Citeaza Raspunde



contraceptivele nu se recomanda...ca nu sunt sampoane sau creme, ce naiba!
niciodata nu le luati dupa ureche sau ca va spune cineva ca ei i-a mers bine cu ele. organismul e extrem de complex, nu se stie cum veti reactiona

Raporteaza abuz de limbaj

danaiela_n

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
Oras: BUCURESTI
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:35 Citeaza Raspunde



cum nu ai menstruatie de un an?!
scuza-ma cati ani ai?!
ar trebui sa mergi la un alt doctor sa-ti faca analizele si sa-ti prescrie un tratament pentru asta!

Raporteaza abuz de limbaj

elena-iuliana

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 08:45 Citeaza Raspunde



si eu i-au marvelon de 1 an si jumatate.. si pot spune ca nu m-am ingrasat, ci din contra, am slabit cam 6 kg..aveam 58 kg inainte sa le iau iar acum am ajuns la 52kg.. eu sunt ff multumita de ele, mai ales ca nu am avut decat spotting in prima luna.. si la marvelon este o lista destul de lunga de reactii adverse ce pot aparea..
Raporteaza abuz de limbaj

magdazzz2000

1 mesaj
Membru din: 26/11/2007
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:05 Citeaza Raspunde



http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2008 
Buna,eu sunt Magda si am 34 de ani.....iata raspunsul la intrebarea ta,eu am citit si sincer nu mi-a placut ce-am citit(are "o tona" de contraindicatii)
P.S.....eu folosesc Microgynon 21(pe care-l iau la recomandarea medicului ginecolog in urma unor analize amanuntite),intreaba-ti medicul si vezi ce spune in cazul tau,o zi buna tuturor. 

Raporteaza abuz de limbaj

romdesimed

122 mesaje
Membru din: 12/01/2009
 Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 09:39 Citeaza Raspunde



Nu luati anticonceptionale dupa ureche..ce e bun pentru cineva s-ar putea sa fie extrem de nociv pentru altcineva.

Consideratii ale terapiei cu progesteron asupra sanului si endometrului 

--------------------------------------------------------------------------------


Consideratii ale terapiei cu progesteron asupra sanului si endometrului A.F. Anca, Corina Grigoriu, D. Campean Clinica de Obstetrica-Ginecologie, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti Hormonii ovarieni sunt steroizi, ceea ce insemna greutate moleculara mica. De aceea, moleculele steroizilor sexuali intra liber in toate celulele organismului, motiv pentru care receptorii specifici sunt in interiorul celulei, in nucleu sau in citoplasma. De aceea, este necesara prezenta de hormoni cu efecte diferite la nivel celular, intrucat trebuie asigurata protectia celulei-tinta de efectul prelungit, evident nociv, al unui singur hormon. In mare, putem spune ca efectul estrogenilor este de amplificare a functiilor celulei si in primul rand de inducere a diviziunii celulare. Singurul mod de aparare fata de stimularea prelungita este existenta altui hormon, cu efecte opuse estrogenilor. Si acesta este progesteronul. Sinteza lui este asigurata de corpul galben (foliculul luteinizat) in ultimele 14 zile ale ciclului menstrual. Este astfel contracarat efectul prelungit stimulator al estrogenilor asupra celulei-tinta. Foarte importanta este mentiunea ca progesteronul reprezinta placa turnanta a sintezei hormonilor steroizi. De aici porneste sinteza glucocorticoizilor, mineralocorticoizilor si androgenilor si, de aici, a estrogenilor. Efectul se exercita prin cuplare cu receptorii specifici, care, ca si cei pentru estrogeni, se gasesc in nucleu, unde sunt transportati activ in permanenta din citoplasma. Rata acestui transport este ridicata, de aceea se pune problema unor deficiente in acest trafic transmembrana nucleara (de ex. sindromul Reye), cu rezultat in efectele hormonale. Receptorii progesteronici Sinteza acestora este consecinta numai a actiunii estrogenilor. Mecanismul de actiune a complexului hormon progesteron-receptor este asemanator cu al complexului estrogen-receptor. Receptorul pentru progesteron exista in doua forme, A si B. Activarea receptorului presupune inlaturarea heat-shock proteins, dimerizarea (AA, BB sau AB) si cuplarea la nivelul genei in zona specifica pentru progesteron, cu activarea acesteia. Pe de alta parte, prin zonele specifice TAF (transcription activation factor - factor de activare a transcriptiei), acelasi complex hormon-receptor moduleaza ritmul transcriptiei sustinute de ARN-polimeraza specifica. In felul acesta se explica diferentele de raspuns celular in diverse tesuturi-tinta. In plus, insa, diferentele de raspuns celular sunt, in mod esential, legate de repartitia tipurilor A sau B de receptori in diferite celule. In primul rand, in majoritatea celulelor, receptorul B este reglatorul pozitiv al genelor specifice pentru progesteron, in timp ce receptorul A este inhibitor al lui B. Obligatoriu, insa, trebuie sa luam in consideratie contextul celular, adica factorii co-activator si co-represor, ce intervin in mod esential in nuantarea raspunsului celular. Astfel, represia transcriptiei receptorului estrogenic (ca si glucocorticoid, mineralocorticoid si androgenic) este consecinta expresiei receptorului A progesteronic. Altfel spus, atat formele A sau B de receptor, ca si proteinele adaptor, duc la efectele diferite in celule diverse ale progesteronului. Un efect foarte interesant si foarte important in clinica este capacitatea moleculei de progesteron de actiona independent de receptor, la nivelul membranei celulare. Aici se cupleaza cu proteina G a receptorului pentru ocitocina, pe care o inhiba, si previne astfel contractiile uterine. Sanul Un aspect foarte important este cel al glandei mamare. Pe masura ce s-au descifrat amanuntele dinamicii receptorilor hormonali steroizi in mucoasa uterina, s-a considerat ca aceleasi variatii ale receptorilor specifici se produc si in tesutul mamar. Au aparut apoi unele comunicari din studii experimentale, ce descriu cancere de san aparute la o specie de hamsteri in urma administrarii de progesteron. In plus, s-a considerat logica analiza procesului de oncogeneza mamara pornind de la analiza lactogenezei. Astfel, s-a constatat ca, in procesul dezvoltarii glandei mamare, progesteronul influenteaza cresterea componentelor alveolare ale lobulului. In studii experimentale pe soareci s-a constatat ca progesteronul este hormonul-cheie pentru cresterea si diferentierea mamara. Insa, sa nu uitam, estrogenii sunt si ei necesari pentru sinteza receptorilor progesteronici. Macroscopic, dimensiunea maxima a sanilor este maxima in faza luteala a ciclului menstrual. La fel, secretia lichidiana, activitatea mitotica si sinteza de ADN atat glandular, cat si non-glandular sunt maxime in faza luteala a ciclului menstrual. Vreau sa reamintesc un lucru foarte important, si anume ca in structura sanului intra tesutul glandular, dar si stroma grasoasa, care este inalt sensibila la actiunea hormonala, inclusiv postmenopauzal (la fel stau lucrurile si cu tesutul glandular). Am reamintit stroma grasoasa, intrucat ea intervine activ in sinteza estrogenilor, de aceea prezenta acestora la nivelul sanului continua si dupa menopauza, chiar daca estrogenii plasmatici scad drastic. Cu alte cuvinte, sanul are propria sursa de estrogeni! Acest lucru este extrem de important atunci cand vorbim despre geneza cancerului de san. Pe de alta parte, insa, trebuie sa specific faptul ca lantul enzimatic din adipocit implicat in sinteza estrogenilor este mult diminuat ca intensitate de actiune (ceea ce presupune un rol foarte probabil pentru progesteron - el este cel ce moduleaza, in fond, intensitatea actiunii estrogenilor in celula-tinta). Pilula contraceptiva mimeaza, practic, efectul hormonal ovarian ciclic asupra glandei mamare. Exista, totusi, o relatie directa a efectului mamar in functie de concentratia hormonala. Astfel, preparatele cu concentratie scazuta de hormoni determina stimulare mamara similara ciclului ovarian normal, pe cand cele cu continut mai mare de estrogeni vor determina stimulare mai mare mamara. Nu trebuie omis nici efectul pilulei contraceptive combinate asupra stromei mamare, cu o crestere de volum a glandei ce poate ajunge la 20%. Revenind la menopauza si postmenopauza, trebuie reamintita disparitia treptata a lobulilor mamari, astfel incat sanul va fi compus, practic, din stroma grasoasa, tesutul conjunctiv de sustinere si doar ductele mamare. Terapia de substitutie, insa, impiedica atrofia lobulilor mamari, efect mai evident sub terapia combinata de substitutie, ceea ce presupune un rol special pentru progesteron. Un lucru important de mentionat este prezenta acestor efecte si in cazul terapiei topice locale la nivelul sanului. In ceea ce priveste cancerul de san, pornind de la efectul progesteronului de crestere a mitozelor in tesutul mamar, s-a emis ipoteza conform careia, in caz de terapie de substitutie postmenopauzala, ar fi periculoasa terapia combinata, comparativ cu cea doar cu estrogeni. Pana in acest moment, insa, nu a fost confirmata aceasta ipoteza. Si, totusi, nu putem sa nu intrebam de unde vine progesteronul postmenopauzal in lipsa terapiei hormonale? Un aspect foarte discutat este cel densitatii crescute mamare mamografic in caz de terapie hormonala combinata. Este important acest aspect, intrucat se sugereaza riscul crescut de cancer la sanul dens mamografic. Si cum aceasta densitate crescuta apare la terapia combinata, iata un nou semn de intrebare in ceea ce priveste rolul progesteronului. Foarte interesant este si faptul ca efectul de accentuare a densitatii este mai pregnant in cazul terapiei combinate continue, comparativ cu terapia combinata secventiala (atat pentru 10, cat si pentru 14 zile de progesteron). Si, in fine, nu pot sa nu subliniez ca doar la o parte, aproximativ un sfert, dintre paciente apare efectul de crestere a densitatii sanului. De ce? Nu stim. Mai mult, acest efect se manifesta la varste mai avansate dupa instalarea menopauzei. Iar aceeasi intrebare, de ce? Pe de alta parte, ca element pozitiv, efectul de crestere a densitatii mamare apare din primele saptamani de administrare si se pastreaza pe toata durata acesteia, dar se atenueaza sensibil in zile-saptamani dupa oprirea tratamentului. Endometrul De mare importanta este jocul hormonal la nivelul mucoasei uterine. Consecinta directa a acestuia este cancerul de endometru. Trebuie subliniat faptul ca acesta apare cel mai frecvent postmenopauzal, dar este consecinta tulburarilor hormonale premenopauzale. La nivelul celulei endometriale se descrie un mesager secund special, am putea spune, fosfatidil-inozitolul-trifosfat (PIP3). Acest mesager secund activeaza o protein-kinaza, Akt. Aceasta, la randul ei, activeaza alti factori ce duc la proliferare celulara. PIP3 este dependent de o enzima, si anume fosfatidil-inozitol-3-kinaza (PI3K). Astfel incat cantitatea de PIP3 este in functie de PI3K. Iar proliferarea celulara este in functie de PIP3, care depinde de activitatea PI3K. Iar expresia acesteia este legata de o gena speciala, gena PTEN. Acum, foarte important, estrogenii cresc semnificativ PI3K! Fara discutie, acest efect se exercita prin actiune pe gena PTEN. Bineinteles ca tot la acest nivel actioneaza si alti factori de crestere celulara, pe noi, insa, din punct de vedere atat al oncogenezei, cat si al conduitei in special profilactice, ne intereseaza mecanismul estrogenic la nivel biomolecular. S-a observat, la nivel subcelular, de-a lungul ciclului menstrual, ca exista un maximum de scadere a activitatii PTEN atunci cand este un maximum de proliferare celulara, in faza de activitate maxima estrogenica. Hiperestrogenismul va scadea activitatea PTEN. Cum se realizeaza acest lucru? Prin inducere de mutatie in structura PTEN. Mutatia indusa de hiperestrogenism are ca efect inactivarea PTEN. Acest mecanism constituie evenimentul precoce in tumorigeneza endometriala! Ce urmeaza? Celulele endometriale cu mutatie PTEN se acumuleaza. Insa, foarte important, ele continua sa aiba receptori pentru estrogeni si progesteron, adica sunt sub efect hormonal, endogen sau din medicamente! Daca nu se intervine, celulele modificate endometriale se selecteaza si cresc ca numar, capatand si alte mutatii, iar totul converge, altfel spus, spre cancerul de endometru. Elementul de mare importanta il constituie faptul ca aceste celule pot fi influentate terapeutic. Desi si-au inceput drumul spre imortalitate, ele pot fi inca oprite prin interventia corecta medicamentoasa, adica progesteron. Tratamentul cu progesteron Gratie progreselor din industria farmaceutica, avem la dispozitie din ce in ce mai multe modalitati de tratament cu progestative. Fara discutie ca un evident beneficiu il aduce administrarea intrauterina, gratie dispozitivelor intrauterine cu eliberare constanta de progestina, asa cum ar fi Mirena, cu eliberare de levonorgestrel. De ce consideram aceasta cale ca extrem de atractiva? Pentru ca evitam, inainte de toate, efectul progesteronului asupra glandei mamare. Date fiind datele prezentate in legatura cu rolul progesteronului in patologia mamara, calea intrauterina, adica loco dolenti, in fond, este extrem de importanta. Un alt lucru, de la fel de mare importanta, il constituie posibilitatea contracararii efectului advers al tamoxifenului asupra endometrului. Desi exista elemente ce sugereaza ca modificarile neoplazice induse de tamoxifen asupra endometrului nu ar raspunde la progesteron, nu exista inca studii clare in acest sens. In plus, comunicarile existente se refera la efectul progesteronului asupra endometrului deja clinic si paraclinic modificat. Nu stim cum ar evolua lucrurile in cazul folosirii progesteronului in utero de la inceputul administrarii tamoxifenului. Bibliografie selectiva Elit L, Hirte H. - Novel strategies for systemic treatment of endometrial cancer. Exp Opin Invest Drugs 2000; 9:1-23. Ellis MJ. - Preoperative endocrine therapy for older women with breast cancer: renewed interest in an old ideea. Cancer control 2000; 7:557-562. Fisher B, Anderson S, Tan-Chiu. - Tamoxifen and chemotherapyfor axillary node-negative, estrogen receptor-negative breast cancer: findings from National Surgical Adjuvant Breast and Bowel Project B-23. J Clin Oncol 2001; 19:931-942. Martin-Hirsch PL, Jarvis G, Kitchener H. - Progestagens for endometrial cancer. Update SoftwareLtd: Middleway, Oxford The Cochrane Library 2000; Nabholtz JM. - Steroidal side effects of exemestane. J Clin Oncol 2001; 19:2107-2108. Salveson HB, MacDonald N, Ryan A. - PTEN methylation is associated with advanced stage and microsatellite instability in endometrial carcinoma. Int J Cancer 2001; 91:22-26.